Comprar un pis a Andorra si no es resideix al país? –

Andorra és un país molt atractiu per visitar, practicar esport o fer compres, però també ho és per viure. Si ets un enamorat d’El Principat, segurament t’has plantejat si hi ha la possibilitat de comprar un pis a Andorra si no es resideix al país.

Heu sucumbit als encants d’Andorra? Vols comprar un immoble? Saps com fer-ho? Molts dels nostres clients és la primera cosa que ens pregunten quan contacten amb nosaltres. T’ho expliquem.
Has de saber que els canvis legislatius d’Andorra les darreres dècades han fet que, actualment, comprar un pis al Principat sense ser resident sigui molt més senzill que anys enrere, a més de comportar càrregues fiscals inferiors a les d’altres països.

Andorra és un país ideal per viure-hi. Algunes persones decideixen mudar-se al país per desenvolupar la seva feina o començar un nou negoci, d’altres prefereixen adquirir un immoble com a segona residència, per llogar-lo o per anar per temporades.

Comprar un piso en Andorra

Comprador resident o comprador no resident?

Per comprar un immoble si ja vius a Andorra és necessari un procediment diferent que si no resideixes al país. Per tant, diferenciarem els requisits segons aquestes dues circumstàncies:

Comprar un immoble si no es resideix a Andorra

Com ja hem indicat anteriorment, la legislació actual permet als no residents adquirir un immoble a Andorra. Només s’han de complir una sèrie de requisits:

  1. Si ja teniu el vostre immoble ideal i no sou resident a Andorra, us caldrà disposar d’una autorització d’inversió estrangera en immobles per part del govern. Es tracta d’un document que cal sol·licitar al govern d’Andorra i és imprescindible per poder fer compres de béns immobles al principat. Aquest tràmit és senzill i acostuma a trigar un parell de setmanes a concedir-se, tant per a persones físiques no residents, com per a les jurídiques, amb domicili fora d’Andorra. Aquesta llei no limita el nombre d’adquisicions.
  2. Heu de lliurar un formulari d’absència d’antecedents penals. Això corroborarà que no se t’atribueixen antecedents ni conductes delictives fora d’Andorra.
  3. També cal obrir un compte a un banc d’Andorra com a titular. En aquest compte, cal ingressar el capital necessari per a l’adquisició de la propietat o un 50% del seu valor. Servirà com a aval bancari sobre la teva solvència. D’aquest compte han de sortir tots els pagaments de la gestió de compravenda de l’immoble.
  4. Aportació de documents personals. Serà obligatori presentar el passaport actualitzat, ser més gran de 18 anys, presentar un certificat que reflecteixi l’estat civil i un certificat mèdic (emès per una autoritat sanitària d’Andorra).

Comprar un immoble si es resideix a Andorra

En aquest cas s’és menys exigent, ja que si estàs residint al país, moltes de les dades anteriorment esmentades ja s’han presentat amb anterioritat en el moment de sol·licitar la residència.

Evidentment, caldrà disposar d’un compte bancari andorrà al país, però que, òbviament, tindràs si vius al Principat.

Tampoc caldrà presentar el certificat d’antecedents penals, ja que si, estàs empadronat a Andorra, les autoritats ja en disposaran.

En el moment en què es compleixin tots aquests requisits, el procediment d’adquisició d’un immoble a Andorra és el mateix per a tots, siguin o no residents.

Procediment d’una compra d’un immoble a Andorra:

Un cop s’hagin complert els requisits esmentats anteriorment, el procediment tant per a residents com per a no residents és el mateix:

Amb tot això, ja seràs propietari d’un immoble a Andorra i podràs gaudir de totes les meravelles d’aquest país tot el temps que necessitis. Benvingut a Andorra!