– Invertir a Andorra –

Andorra ha esdevingut el país perfecte per a la inversió immobiliària. El 2021 es va aprovar, per part d’El Govern d’Andorra, la llei d’inversió estrangera. Aquesta llei ha ampliat totes les possibilitats a aquells inversors estrangers que volen aportar capital al país i ha facilitat invertir a Andorra. Amb això s’ha propiciat un entorn molt favorable no només a l’entrada de capital estranger, sinó a l’arribada de nous residents.

Invertir en Andorra

Totes les possibilitats d’invertir a Andorra

Si ets un inversor, coneix totes les possibilitats que t’ofereix Andorra per invertir:

Inversió directa

Inversió immobiliària

Inversió en Cartera

Altres tipus d’inversió

La inversió directa és la principal forma d’inversió estrangera a Andorra. Aquest tipus d’inversió està destinada a la constitució d’una societat andorrana o a tenir-hi alguna participació.

Actualment, aquest tipus d’inversió, està cada vegada més a l’alça, a causa de l’àmplia demanda immobiliària per part d’inversors estrangers.

Van destinades a adquirir propietats andorranes per part de no residents.

Aquest tipus d’inversió s’efectua mitjançant la subscripció de valors representatius.

Inversions no previstes en els apartats anteriors, com ara participacions en contractes de comptes en participacions, fundacions, cooperatives o comunitats de béns.

Quins avantatges té un inversor estranger a Andorra?

A part de les facilitats que s’ofereixen al país, després de la llei d’inversió estrangera, si el teu objectiu és invertir a Andorra, t’anomenem tots els avantatges que tindràs:

Qualitat de vida i tots els serveis en un entorn idíl·lic

Andorra és un indret perfecte per viure-hi, per la seva naturalesa i entorn privilegiat. És un dels primers països del món amb la taxa de delinqüència més baixa, disposa d’un sistema educatiu plurilingüe amb tres opcions, una xarxa de fibra òptica que abasta tot el país, un sistema sanitari exemplar, i una de les millors rendes per càpita.
La seva ubicació és estratègica, ja que es troba entre França i Espanya i encara que el país no disposa d’aeroport propi, té molt bones carreteres i es troba només a dues hores dels aeroports de Barcelona i Toulouse.

Avantatges fiscals

Andorra s’ha etiquetat moltes vegades com un paradís fiscal pels seus avantatges tributaris. Però, en realitat, no ho és.

El país té unes taxes fiscals molt competitives comparades amb altres països:

  • Impost de societats: entre el 2% i el 10%.
  • IRPF: a partir del 24.000 € i oscil·la entre el 5% i el 10%.
  • IGI: 4,5% al ​​tipus general.

Convenis fiscals de doble imposició

El Govern d’Andorra té diversos acords de convenis de doble imposició amb cada cop més països. Això fa que els no residents no hagin de duplicar la seva declaració al principat i al seu país d’origen.

Actualment, Andorra té conveni de doble imposició amb Espanya, França, Luxemburg, Liechtenstein, Portugal, Emirats Àrabs, Malta, Xipre i San Marino. I està pendent de firma el conveni amb la República Txeca. Amb Hongria s’està pendent de ratificació per part de les autoritats hongareses.